Bilskrot – när, var, hur

Bilen går plötsligt sönder och så står man där. Det är dags att skrota bilen.

Någon gång i livet kan man råka ut för att bilen går sönder och då kan det vara dags att lämna in bilen för bilskrot. För vissa människor är det en jättejobbig process likväl kan det för andra människor vara jätteskönt.

När ska du lämna in till bilskrot?

Det är inte alltid lätt att veta när det är dags att lämna in bilen till bilskrot. Har du börjat gå i tankar kring att lämna in bilen så är det antagligen en eller flera anledningar som ligger till grund för tankarna. Om magkänslan säger att det är dags att lämna in bilen för att bli till bilskrot – då är det nog så.

Men om du fortfarande känner en ovisshet kring att lämna in bilen eller inte så kan du ställa dig frågan ifall det är en bra idé att sälja bilen vidare. Om bilen fortfarande fungerar bra och inte har några större skador kan det vara en bra idé att sälja bilen vidare till en annan person som kan ha större glädje av den.

Det är viktigt att du tänker till en extra gång innan du säljer bilen istället för att skrota den. Det är ju självklart inte roligt om du säljer en bil som för köparen bara kommer ge huvudvärk och reparationskostnader. Dessutom bör du tänka ur ett miljöperspektiv. Är det bra för miljön om din (gamla) bil kör omkring och spyr ut massa avgaser? Tänk till en gång till om det inte då är bättre att skrota bilen.

 Hur ska du gå tillväga för att lämna in till bilskrot?

När du går och lämnar in bilen för bilskrotning så ska du ta med dig den gula delen av registreringsbeviset. Om det är någon annan person än dig själv som ska lämna in din bil för skrotning så kommer den personen behöva en fullmakt signerad av dig för att kunna lämna in bilen.

Var kan jag lämna in till bilskrot?

Platser där du kan skrota bilen finns runtomkring i landet. Oftast finns det flera stycken inom och runt varje stad. De brukar inte ligga i stadskärnan utan gärna i de kringliggande områdena.

Hoppas detta inlägget hjälper dig att fatta ditt beslut!

Leave A Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *