Myter om Orientaliska Mattor

En orientalisk matta kan förgylla ditt golv och hem över väldigt lång tid. Det är en helt underbar detalj. Stora vackra mönster i fina färger som binder ihop rummet. Orientmattor har hög standard och fin kvalitet. I det här inlägget ska vi redogöra för hur dessa mattor fungerar och kanske avveckla några myter på vägen.

Myt nummer ett är att dessa mattor är endast identifierade via dess design. Designen är bara en komponent som används för att identifiera orientmattor. För att göra en fullkomlig teknisk analys av en orientmatta så behöver man kolla närmare på material, konstruktion, färg och design.

Myt nummer två är att såna här mattor kostar väldigt mycket nuförtiden, med prisnivåer som hela tiden ökar. Sanningen idag är att orientaliska mattor kostade mer förr i tiden.

Myt nummer tre är att äldre mattor är värda mer än nyare mattor. Det här beror helt och hållet på vilket tillstånd mattan är i. En gammal matta i dåligt skick är precis det, en gammal matta i dåligt skick. Den är inte värd mer pengar för att den har fler år på nacken än en nyare matta.

Myt nummer fyra är att persiska eller iranska mattor anses vara finare mattor än mattor av liknande kvalitet från andra länder. Det finns vissa orientaliska mattor som är ansedda som bättre och mer värda, men generellt sett är det idag hög kvalitet på de alla olika kategorierna av mattor.

Myt nummer fem är att man aldrig ska rengöra eller dammsuga denna typ av matta. Ungefär 80% av smuts i mattor är damm. Det är som är bra att tänka på är att inte dammsuga på ett vis som skadar mattan.

Myt nummer sex är att mängden knutar är den bästa indikationen av värdet på en orientalisk matta. Eftersom mattor numera massproduceras i såna stora mängder så blir det här en indikation som blår svårare och svårare att använda.

Leave A Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *